DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

Rok 2007
Co se stalo v roce 2007



Carlosek v novém domově
Carlosek se v neděli 4.11. odstěhoval do chovatelské stanice Anovy. Malá verze Elfíka je nádherný a mazlivý morčák se silnými hlasivkami:) Ale je to roztomilý brouček a přejeme mu, ať se mu daří a má se mezi olika ženskýma, co na něj čekají, královsky:)
(4.11.07)  

      
  

Cassie a Carmen v novém domově
V pátek 26.10. si přijela Caty z chs Greenhorn pro Cassienku až z Prostějova. Cassie je krásná morčice, povahově velmi hodná, kamarádská. Tak doufám, že bude dělat jen a jen radůstky a nebudou žádné problémy. Za fotečky Caty moc děkuju.
  
     

Včera 1.11. jsem odvážela Carmenku do Havlíčkova Brodu odkud v pátek pokračovala směrem na Slovensko k paní Viere. Doufáme, že se holčička líbí, protože se dávala s těžkým srdíčkem. Do poslední chvíle jsem doufala, že zůstane, ale nedostatek prostoru to prostě nedovolil. Paní Vierce přeju do začátků moc štěstíčka v chovu a hlavně zdravé morčuldy, doufám, že Carmen bude dělat samou radost. Povahově je celá po tatínkovi Elfíkovi a k tomu není, co dodat:) Kdo ho zná, tak chápe. Také bych ještě chtěla poděkovat Lence Fuksové z chs de Grande za Carmenky dopravu. (2.11.07)   

      

A holky spolu:

   

Colombo v novém domově

V sobotu minulý týden měl Colombo už celkem dobrou váhu na to, odjet k novým páníčkům za jednou holčičkou, která se na něj už moc těšila. Hnedka mi bylo jasné, že se Colombíto bude mít královsky a nic m nebude chybět. Takže doufáme, že i on bude dělat jen samou radost. Dokonce už jsme dostali i první fotky Colomba z nového domova . (18.10.07)

  A zde ještě poslední fotečky na rozloučenou:       

Video
:

Invaze porodila nádherná čtyřčátka
   
Krátce po poledni 21.9. se Invy rozhodla, že už je čas na to, aby nám představila své poklady. A že to teda jsou pokladi. V jednu hodinu odpoledne už byla čtyřčátka na světě a všichni s krásnými váhami: 104g, 92g, 85g a 80g. Samotná Invy zůstala na 892g, což je také slušné. Pokud jsem správně koukala, máme dvě holčičky a dva klučíky. Jedna ze slečen má červená kukadla, zřejmě po babičce z Invyný strany. Všechna miminka jsou nádherná, bez zálomků a dva bez pigmentu, dva s velmi mírným pigmentem. Uvidíme, co se ještě objeví a co ztratí. Každopádně k registraci a do chovu to zatím vypadá u všech. Čtyřčátka jsou typově moc povedená. Máme z nich obrovskou radost. Fotečky zde. (22.9.07)

Hašlerka z Doubí odjela domů
  
Krásná Hašlerka odjela zpátky domů k Elišce a my doufáme že se omiminkování povedlo a je z ní nastávající maminka. Přejeme, ať se narodí nějaká oranžová coronetka, ale hlavně zdravá miminka. Hašlerka je skvělá mamina a už se těšíme na prťouse. Fotečky tady. (5.9.2007)

Nová slečna do party - Fortuna Eleonora
 
Dneska se k nám konečně nastěhovala nádherná bílá kudrnatá modroočka. Jmenuje se Fortunka a je to saténka. Pro mě zcela dokonalá, pro posuzovatele možná s trochou pigmentu. Ale předpokládám, že linečka na ouškách vybledne, je to opravdu jen slabý okraj. A i kdyby se tak nestalo, tak to vůbec nevadí. Slečna morčáková je nádherná a úžasně vymazlená. Spokojeně se natáhne a vrká. Zabydlela se s Charlotkou, která ji ze začátku trošku proháněla... Mno, spíš škvrnice zdrhala, Charlot ji chtěla jen očuchat, protože pokud nemá říji, je na spolubydlící hodná. Co nás překvapilo byla reakce Benjika, který na novou obyvatelku morčecího paneláku pořád vrká, i když je nad ní. A pěkně se k tomu vzteká...Prcek jden má ještě času dost. Jinak stejně jako u Kevči se stalo to, že jsme se sestrou Markulí místo do Nemošic, zajely do Ostřešan (akorát u Kevina to byl Chomutov). Naštěstí se to dalo dojít zpět pěšky. Ale autobus měl zastavit tam, kde jsem plánovala..No mnou to určo nebylo. (5.9.2007)


Goliášek má nevěstu
Dnes k nám přicestovala krásná Hašlerka z Doubí z chs Eleonora. Když jsem si ji vezla dom, byla jsem ujištěna, že cestování snáší dobře...Ale celých 15 minut v autobuse nedělala nic jiného než se snažila dostat z přepravky, vyhazovala seno a snažila se jako pejsek podhrabat dnem. Jj, cestující pekně koukali. Ale jakmile jsem vystoupila, byl klid. Doma následovala seznamovací procedura. Golda se pěkně předváděl, vrkal o sto šest, ale Hašlerka zatím zájem neprojevila, ale chlapák má teda výdrž. U focení jsem myslela, že budu vraždit, protože ten povedený páreček ne a ne pózovat. Takže mám asi 150 fotek o ničem, a když se tedy ti dva uráčili trošku zafigurovat, tak mi paměťová karta oznámila, že je plná. Takže nastalo mazání a pak už mi Goliáš s Hašlerkou jen leželi. Ale aspoň nějaké fotečky se povedly, tak mrkněte. Doufám, že Goliášek se bude snažit a Hašlerka pojede domů s malými Goliášky v bříšku. Jinak na fotečky stačí kliknout pro zvětšení a ještě nějaké objevíte v plánovaných odchovech. (5.8.07).

    
    


Máme miminkaáááá!!!!!
Konečně můžu napsat něco pozitivního a doufám, že to pozitivní zůstane. Dnes ve tři hodiny v noci nám začala Charlotka rodit. První miminko - bílý coronetík byl bohužel mrtvý, ale z pod Charlotky už na mě koukal krásný krémáček. Když mě zblikli, tak Charlot přestala s čistěním a zírali na mě, stejně jako já na ně. Tak jsem radši zhasla, abych nerušila, protože mi bylo jasné, že v bříšku byla aspoň tři miminka, podle toho, jaký měla naše novopečená mamka pupek. Jenom jsem poslouchala, kdy už by mohl být konec a napadlo mě vzbudit přítele, který chudák za tři hodiny vstával do práce. Samozřejmě jsem dostala vynadáno:) Ale když jsem o dvě hodiny později vzala mrňouska a ukázala mu ho, to mu nevadilo a nejradši by ho měl u sebe v posteli. Už to vypovídá o tom, jak jsou ti mimísci roztomilí. Oba jsou coroneti, vypadá to na kluky a jeden je albínek vážící 104g a druhý krémáček 70g (menší, ale živější:). Albínek, kterého jsem pojmenovala Bellis Bonanza se mi zpočátku zdál divný, pořád ležel, tak jsem ho vzala a zahřívala a teď už je to lumpík. Sice línější a takový neohrabaný, oproti bráškovi Benjimu je to obřík. O oba se Charlotka vzorně stará, a tak budeme doufat, že všechno bude v pořádku, z kluků vyrostou krasavci po rodičích, zatím k tomu mají blízko, oba jsou bezpigmenti, ale to neznamená, že pigment nemůže vylézt. Pokud se neobjeví, v budoucnu by je mohla čekat i výstavní kariéra:) Zběžně jsem mrkla na zálomky, pěšinky atd. a zdá se mi to v pořádku. U Belliska určitě, Benjiho jsem ještě moc neprohlížela. Na jednu stranu jsem se těšila a doufala, že se narodí holčička, ale věděla jsem, že chtít modrookou bílou merinku hned napoprvé by bylo moc:) Ale kluci jsou perfektní a nádherní, dokonce už se přikláním k tomu, že Bellisek zůstane doma:) (25.7.07) 

   A pýšný taťulda se chlubí sousedovi Goliáškovi:

  Klikněte na fotky pro zvětšení:)      


Julinka nás opustila
Všechno přišlo nečekaně a rychle. Ráno 11.7. jsem si u Julči všimla, že má řidčí bobečky lepící se jí na zadeček, tak jsem neváhala a jakmile přítel mohl, startovalo se auto směr veterina. Tam se na ní paní doktorka mrkla, doporučila nám klasicky žádné zelené, zkusit dát pryč i směs pro hlodavce. Antibiotika Julče nepíchla kvůli očekávaným miminkům. To jsme se ještě všichni smáli, jak asi ti tvorečkové budou vypadat... O hodinu později jsme byli opět na veterině, tentokrát na veterinární klinice... Pár minut poté, co jsme dojeli od paní doktorky Julinka začala rodit, ale ať tlačila, jak tlačila, tak nic... Proto jsme nečekali a zase jeli. Sotva jsme dorazili, Julče se podařilo vytlačit první miminko, ale nejevila známky další aktivity, a tak jsem na nic nečekala, čapla prvního doktora, i když v čekárně byli jiní pacienti... Ale perfektně se o nás postarali. Okamžitě vybalilli mimi z obalu a začlo oživování...Bohužel všechno marně. Za falších pár minut z Julinky vyšlo další miminko, opět oživování. Pak byl chvíli klid. Doktor nás tedy odvedl stranou z čekárny, abychom měli soukromí a vysvětlil, co musím dělat. Takže jakmile Julča začala tlačit a objevilo se tělíčko, rychle jsem ho vzala, roztrhla ,,obal" a běžela do ordinace za doktorem, i když zrovna ordinoval. A samozřejmě další oživování. Tuto proceduru podstoupilo celkem pět andílků a bohužel ani jeden nepřežil. Začla jsem se modlit aspoň za Julinečku, aby se z toho dostala... I když červíček v mém podvědomí mi říkal, že je něco špatně... Na klinice jsme strávili 3 hodiny. Doma jsem Julču uložila, ale jakmile jsem si ji vzala o hodinu později, věděla jsem, že je zle. Julča nepřijímala potravu, i když se snažila, ale podle jejích pohybů a dechu jsem poznala, že má za sebou mrtvičku...Něco podobného jsem již v minulosti zažila. Bylo to příšerné. Julinka se přese všechno snažila komunikovat, chodila po pokoji a provokovala Iberise, ale bylo pro ni obtížné ze sebe vydat hlásku... Neustále se tulila a chtěla mi být nablízku...Bylo to strašné, což je určitě každému, kdo má zvířátka rád, jasné...Ráno již s náma Julie nebyla...Moc nám chybí.(17.7.07)

Invaze Falcon bydlí s Elfim

Jelikož Invy dosáhla skoro 800g, už jsem nečekala a rozhodla se ji dát k Elfimu. Chtěla jsem, aby se poznali jinde než u nás doma, a proto jsem využila výletu na chalupu:) Invy je vyloženě rarášek. Také chudák Charlotce okousala na hlavě srst, takže aby Charlot mohla opět  fungovat jako modelka, musíme počkat než nám to doroste...Na fotky pro zvětšení jako vždy kliknout myší:) (8.7.07)



Na cestě dom chtěl Eldorado vermomocí ochutnat zmrzlinu a takhle to dopadlo:
A na dalších fotečkách je opět s Invazí, ale už doma...

 


Arnoštek, Goliáš a Elfik...narozky

 
     
(8.7.07)     


Holky se připravují na miminka...

Julinka už to má opravdu za pár. Již nás vyloženě napíná. Jelikož už chuděrka přes přetékající bříško neví, jakou polohu zvolit, nechtěla jsem ji rušit a fotit. Ani si ji už nechovám, nechávám ji v klidu, drbu ji za ouškama v jejim ,,bytečku". Za to Charlota je šíleně akční, i když břísko roste každým dnem. Ta pózovala ráda, je to taková modelka. Váhy: Julča 1332g, Charlotka zatim 1132g. (6.7.07) (klikněte na fotky pro zvětšení)

 
      


Nová morčulda Invaze Falcon

Tak konečně se mi podařilo sehnat krásnou bílou modrookou merinku, která by mohla být nevěstou k našemu Elfíkovi. Potřebovali jsme někoho nepříbuzného, ale něco takového bylo nemožné. A pak se na mě usmálo štěstí, za které asi budu pořád děkovat Caty z Chs Greenhorn. Invazi mi předala Alča Jánská z chs Eridan, která má doma tatínka naší Invy Delphika Bellis. Jj, příbuznost tam je, ale po poradě s holkama jsme se shodly, že je taková, která by neměla vadit. Invaze je typická bellisačka a až mě zarazilo, jak je podobná Charlotce. Obě mají neuvěřitelně hustou srst, Invy už krásně roste a předpokládám, že bude také taková chlupatá koulička jako je Charlot. Holky bydlí spolu a je to úplně bez problémů. Ani neměly nutkání se nějak očuchávat a přátelsky se hned pustily do čerstvé travičky se zahrádky.(1.7.07) (klikněte na fotky pro zvětšení)

 

 


Julinka a Elfíček budou zřejmě rodiče
Nevím, jak se Elfikovi podařilo Julču přemluvit, ale už to tak vypadá, že budou miminka.....Jsem zvědavá, co z toho bude. Po prvotním šoku se už na mimi začínáme moc těšit. (1.7.07)


Nefertiti nás opustila...

Tahle krásná slečna čekala, až vyroste, aby mohla k nám . Jmenovala se Nefertiti Bellis (na poslední fotečce se sourozenci, klikněte na fotky, zvětší se). Nefertiti zemřela 2.6.2007.(4.6.07)

              


Po týdnu společného bydlení...

Julča se s Elfikem dost skamarádila, až nás to překvapilo. Elfirando k ní má respekt stejně jako ona k němu. Tulí se k sobě, dělí se o jídlo a já zírám. Jsem ráda, že se mají rádi a Elfiček nemusí být sám. Oběma tohle společné bydlení vyhovuje a prospívá. Jen doufám, že už Julča miminka opravdu nemůže mít, protože nevím, co by z toho spojení vzniklo:) Strakaté ovečky s pankáčem...možná....
Iberisek a Charotka spolu výborně vycházejí. Nejdříve to vypadalo, že ho Charlot bude ignorovat, ale už je to lepší. Papají spolu, leží vedle sebe... Mno, snad nějaký dětičky mít budou.(13.5.07)
 


Od 5.5.07 bydlí Elfi s Julinkou
 
Protože se k nám dnes na nějaký čas nastěhoval Iberisek a je jasné, že musí být s Charlotkou, rozhodla jsem se, že Julča se nastěhuje k Elfikovi. Julinka už po jednom vrhu je a vypadá to, že už mimi mít nemůže, jelikož minulý rok   jsme ji s jedním  krásným morčákem (Ervínem) dávali, ale ani po dosti dlouhé době nic. Takže se nám to nyní hodí. Elfi je spokojený, že má kamarádku a Julča...Té je to jedno a řekla bych, že se jí to i líbí. Zajímavé je, že Elfi na ni nic ,,nezkouší" . Nejdříve ano, ale Julča ho ihned odkázala, kde je jeho místo a co může a nemůže. Zabrala Elfimu boudičku, avšak on nic nenamítá a jako gentleman spinká vedle nebo na stříšce :) Na první pohled jsou oba spokojení, tak ať jim to vydrží . A musím také dodat, že jim to spolu moooc sluší. (5.5.07)

         


Den D

5.5. k nám dorazil na námluvy Iberisek z chovatelské stanice Bellis (ještě jednou holkám moc děkuju). S Charlotkou zatím moc nekomunikuje, a když, tak Charlot nemá chuť. Ale je to moc  moc pěkný pár a doufáme, že se zadaří a výsledkem budou krásná miminka, která po rodičích zdědí jen to nejlepší. Charlotka má sice na ouškách pigment, který snad nebude přenášet,ale jinak je typově moc krásná samička. Iberisek je nádherný coronet s úžasnou srstí a očičkama. Mno, uvidíme, jak se to podaří :-)




Charlotka, Aldifal a já....

V úterý 24.4.07 jsem začla s podáváním aldifalu Charlotce. Ale to vám jsou boje. Pája z chs Bellis mě předem upozornila, že to holkám nechutná, ať se na to připravím....Tak jsme se na to s babičku připravily.... Babička si ji položila na klín a pevně ji chytla, sevřela hlavičku a já začala manipulovat s injekcí. ,,Profesionálně" jsem sundala jehlu a začala. Charlotka se samozřejmě vzpírala. Už jsme to chtěly vzdát, babi ji pustila a já jen ze zvědavosti tu injekční stříkačku vzala a přiložila Charlotě k tlamičce. A ona ji začla lízat!!! A pak, že to po dobrém nejde . Když už jsme si myslely, že je všechno hotovo, tak nebylo. Charlotka vystartovala a vrazila mi do ruky zrovna ve chvíli, kdy jsem zase zaujatě nasazovala jehlu na stříkačku. A už je určitě každému jasné, že není očkovaná pouze Charlotka, ale i já! Přesně tak, jehla mi zajela do prstu. Takže nakonec jsem to schytala já a prst mě po dezinfekci brní doteď. Mno, těším se na zítra...Jinak se Charlotka na ženicha důkladně připravuje. Nádherně se nám osrsťuje! Fotky pod textem jsou asi měsíc staré, určitě zas něco  nafotím, aby se Charlot pochlubila rostoucím hárem (26.4.07)